שבת

האם מותר לסחוט לימון לתוך תה בשבת?

  • ג' אדר ב' התשע"ט

שאלה

לעניין סחיטת לימון בשבת למדתי בספר שנקרא "שערי הלכה" שמותר לסחוט בשבת לימון על סלט וכדומה אבל לעניין סחיטה למשקה ברור שאסור (כלול במלאכת "דש") השאלה היא האם מותר לסחוט על משקה קיים וכו'?

תודה רבה

תשובה

שלום רב,

נכון שלפי מנהג האשכנזים מותר לסחוט לימון רק על גבי אוכל בשבת באופן שהוא נבלע בתוכו (ראה משנה ברורה סימן שכ ס"ק כב), אולם לפי דעת הרב עובדיה יוסף זצ"ל, מותר לסחוט לימון גם שלא על גבי אוכל בשבת (חזון עובדיה שבת חלק ד' עמודים קלד-קלז).

בברכה,

הלל מאירס