שבת

לקיחת תרופות עם מים בשבת בבוקר

  • כ"ו אדר ב' התשע"ט

שאלה

כבוד הרב שלום,

האם ניתן לבלוע תרופות (במקרה שמותר לקחת בשבת) עם מים בשבת בבוקר לפני שעושים את ברכות השחר בבית הכנסת?

בכבוד רב,

עומר גיז

תשובה

שלום רב,

מותר.

מקורות: כן הוא בשלחן ערוך (סימן פט סעיף ג) שמותר לשתות מים קודם התפילה בין בחול ובין בשבת ויום טוב, וכן אוכלים ומשקין לרפואה מותר. וכן הוא עוד להלן בשלחן ערוך (סימן רפט סעיף א) שמותר לשתות מים בבוקר יום שבת קודם התפילה מפני שעדיין לא חל עליו חובת קידוש.

בברכה,

הלל מאירס