חברה והשקפה

חברים

  • ג' ניסן התשע"ט

שאלה

בס"ד
שלום לרב הנכבד.
ברצוני להפנות שאלה כי אני כבר לא מוצאת תשובות ולא יודעת מה לעשות.
אני בן אדם מאוד תקשורתי וחייבת שיהיו סביבי חברים לבד לא מסוגלת פשוט מבחינה נפשית.
פעם היו לי הרבה חברים ולרגע לא הייתי לבד בנות/בנים.
אם הזמן שהתחתנתי אז כמובן נשארו רק בנות.
כל החברות מפעם פשוט התנתקתנו או רבנו מאי הבנות או שהרגשתי אינטרסנטיות והעדפתי להתנתק.
לאחר מכן נהיו לי חברות נשים נשואות של חברים של בעלי.
וגם שם היו אי הבנות והתפזרנו לקבוצות.
היום בקבוצה שלנו נשארנו 3 בנות כולל אותי.
ו2 הבנות מאוד דכאוניות ויש להן המון בעיות כלכליות ונפשיות אני תומכת בהן ועוזרת להן במה שיכולה.
אחת מהן יותר קרובה לי מהשניה ושאני מבקשת ממנה לבוא איתי לאיזה מקום תמיד מתקבל סירוב כי היא אף פעם לא יכולה.
אני מקריבה את הזמן הפנוי שלי בשביל לבוא איתה לאיפה שצריך גם אם זה לעזור לה מול ארגונים שונים וכו'.
לאחרונה הכרתי חברה עולה חדשה וממש התחברנו.
חשבתי שהשם שמע אותי וסוף סוף שלח לי חברה חמודה בדיוק כמוני..אך מהר מאוד היא הכירה חברה אחרת והתחילה לזלז בי נהייתי אצלה חברה סוג ב'.
עד שבסוף זה יגיע לריב רציני כי עשתה לי המון קטעים לא יפים.
גם הבן שלי שהיה חבר של הבן שלה נפגע.
בעלי אומר לי שאני טובה מידי ושכולם מנצלים את הטוב שלי ולא מוכנים להתאמץ עבורי.
ושלדבריו אני לא מסתדרת עם הבנות ותמיד אוכלת סרטים.
אני חושבת שכנרא בעבורי בזמן שהיה לי הרבה חברים זילזלתי בחלק מהם והיום אני בגיל 32 משלמת את המחיר.
כל תפילה שלי אני מבקשת שהשם ישלח לי חברים הוגנים וטובים.
ולצערי זה פשוט לא קורה.
בעלי אומר לי שהכי טוב בלי,אבל אני זקוקה.
בעלי הוא רק בעל ואין לו הרבה סובלנות לייעץ לי.
כך גם הבן שלי הוא ילד ואני לא יכולה לבכות לו על זה הוא גם ככה חושב שהוא חבר שלי.
אז השאלה שלי אולי לקרוא איזה תהלים או לעשות משהו שיהיה לי שוב חברים טובים ונאמנים.
פעם לא היה לי חבר לטוס איתו לחו"ל היום אין לי חבר ללכת איתו לחנות קרובה.
ניסיתי לחדש קשרים מפעם לא יודעת עד כמה זה כדאי וטוב ומה תהיה השפעתו.
אשמח לעזרתך כבוד הרב.

תשובה

שלום וברכה

חכמינו ז"ל אמרו במסכת אבות וקנה לך חבר - צריך לקנות חבר. קניה הינה בתשלום ועל כן האמת היא שבחבירות צריך להשקיע ולתת וכך קונים חבר. על כן דרכך בהשקעה בחבירות הינה נכונה אף שעד עתה נפלת בכל מיני דמויות לא הכי מוצלחות יש להמשיך ולהשקיע עד שתזכי למצוא את החבירה הטובה שלך לחיים. אין סיבה להימנע מניסיו לחדש קשרים ישנים.

חשוב מאוד להגביר את הקשר עם הבעל ולמצוא זמן איכות עבור שניכם שלא תרגישי שבעלך אין לו זמן ואין לו סבלנות לייעץ לך  אם תשקיעו נכונה בזוגיות תמצאי בבעלך גם סוג של חבר אם כי זה לא פוטר שצריך גם חבירות סתם.

יהי רצון שה' ימציא לך חברה טובה בריאה ויציבה בקרוב.