נשים

שם "ליאל"- האם טוב?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני בת 36, התחתנתי לפני כ-9 חודשים וכיום אני בהריון ראשון. בעזרת השם אני אמורה ללדת בעוד כחודשיים בת. השם שתמיד רציתי (במידה ותהיה לי בת) היא ליאל מתוך כוונה שאני מודה לאל שעזר לי. לפני מספר ימים נכנסתי לאתר מסויים שאיני זוכרת את שמו ונאמר לי שרצוי לא לקרוא לתינוק בשם זה מכיוון שהאל שייך לכולם ולא רק לי. יש לציין שמבחינתי אני רוצה לקרוא לתינוק בשם ליאל היא אך ורק מתוך כוונה שאני מודה לאל שלאחר תפילות רבות עזר לי. אודה על עזרתכם המהירה

תשובה

שלום

הקו המנחה בבחירת שם לפי ההשקפה היהודית, הוא לבחור שם בעל משמעות חיובית, ועדיף ככל האפשר לבחור בשם שורשי הקיים ביהדות זה מכבר, ולא לייצר שמות חדשים לבקרים.

זה לשון המדרש (בראשית רבה (פרשה לז): "רבי יוסי ורבי שמעון בן גמליאל נחלקו בדבר, רבי יוסי אומר: הראשונים על ידי שהיו מכירים את ייחוסיהם היו מוציאין שמם לשם המאורע [שקרה להם], אבל אנו שאין אנו מכירים את ייחוסינו, אנו מוציאים [קוראים את השמות לצאצאים] לשם אבותינו, רשב"ג אומר: הראשונים על ידי שהיו משתמשים ברוח הקודש, היו מוציאים לשם המאורע, אבל אנו שאין אנו משתמשין ברוח הקודש אנו מוציאין לשם אבותינו".

ואת יכולה למצוא בשפע שמות נאים הכוללים את ענין ההודיה שיש לך לבורא עולם שענה לך על ידי הרבה תפילות.

בהצלחה - והרבה נחת - מנשה ישראל