שו"ת פסח

ספק חמץ שעבר עליו הפסח

  • כ"ג ניסן התשע"ט

שאלה

אני עובד בחברה בה רוב חילוני ולעיתים קרובות חברים לעבודה חולקים חטיף כלשהו או עוגה (כשרים כמובן). לאחר הפסח איני יודע האם דברי המאכל שהביאו הן חמץ שעבר עליו הפסח או לא. האם מותר לאכול מהם? אם לא, אז עד מתי יש לחשוש מחמץ שעבר עליו הפסח? אם אין מגבלת זמן, אז בעצם לעולם אין לקחת אפילו מאכל כשר מאדם שאינו שומר מצוות? כמו כן לא סביר תמיד לשאול אדם האם זהו חמץ שעבר עליו הפסח.

תשובה

שלום וברכה

מצערים מאוד שלא ענינו בזמן. עקב עומס על המערכת לא ראינו את שאלתך עד הנה ואתך הסליחה.

אחרי כשבועיים כאשר יש להניח שכבר קנו חדש ואין זה מפסח, מותר לקחת מהם.

ספק חמץ מותר ולכן אחרי כמה ימים כבר זה בגדר ספק וטוב לחכות שבועיים.