האם אנו זוכרים בתת מודע הכל?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום. יצא לי לראות בכמה הרצאות של הרב זמיר כהן שהוא אומר ואני לא זוכר בדיוק את המילים אבל זה משהו כזה: "שאנחנו זוכרים את הכל בתת מודע ובסוף מראים לנו את הכל". האם יש דרך שאני יכול כיום בארוע שקרה לי בעבר? תודה

תשובה

שלום

הבקיאים בזה טוענים שהזכרונות האלו מהגלגולים הקודמים ניתנים לשאיבה עד גיל העליה לכיתה א בערך. אחרי כן כמעט שלא ניתן להיזכר באירועים מהגלגולים שעברו, אולם ישנם יוצאים מן הכלל הזוכרים גם אחר כך.

מובן שאנשים קדושים כמו האריז"ל ידעו את כל הגלגולי0 הקודמים במודע, ולא בתת מודע, והוא אף היה יודע את הגלגולים של כל האנשים שעמהם בא במגע, וזוהי ידיעה שכלית נשמתית ולא ידיעה טבעית.

בהצלחה - מנשה ישראל