תפילה וברכות

היתר לגבאי ולבעל קורא בזמן התפילה(לא שמונה עשרה)

  • כ"ה ניסן התשע"ט

שאלה

שלום עליכם. בס'ד
שאלתי היא האם מותר לבעל קורא לעבור על הפרשה בזמן התפילה בזמן הכללי לא בשיא התפילה נגיד במזמורים וכדומה.והאם מותר לגבאי בית הכנסת להתעסק גם בדברים שקשורים לבית הכנסת ?גם בזמן התפילה .אשמח לתשובה מהירה תודה ובכבוד רב למשיב מוטי ברי.

תשובה

שלום וברכה

לא ראוי לבעל קורא להתעסק בזמן התפילה בענייני הקריאה וקל וחומר שהגבאי לא יתעסק בעניין בית המדרש בזמן התפילה.

בשעת הדחק הבעל קורא יכול להכין את הקריאה בשעה שהציבור מתחילים את התפילה והוא יכין את הקריאה ויתפלל קצת מהר.

בהצלחה,