האם צריך ללבוש ציצית בלילה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

ברצוני לדעת,,אם אדם הלובש ציצית, מחויב בה גם בלילה בשינה?

תשובה

אין חיוב על פי ההלכה.

אולם יש עניין בזה על פי הקבלה וכפי שכתב מרן האר"י ז"ל בספר פרי עץ חיים (שער הציצית - פרק א): "אין טלית וציצית בלילה, כי...,

אך הטלית קטן צריך שישכב עמו אפילו במיטה, כי בלילה..., וזה אפילו בלילה אינו נפסק.

ורק של גדלות לבדו הוא שמתבטל, ..

.ולכן ראוי ליזהר שלא להסיר מעליו טלית קטן בשום זמן, אפילו בהיותו ישן, רק בכניסתו למרחץ, ולכך ראה דוד עצמו ערום במרחץ מן המצוות, ולא בהיותו ישן, כי אז היה לו טלית קטן".

בהצלחה - מנשה ישראל