חלום בתוך חלום

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

חלמתי , שאני צופה על סבי ז"ל כשהוא בחברת קשישים , בעודו מנגן על קורדיון ושר יחד עם האחרים. החלום היה חלום בתוך חלום כלומר, בתוך החלום , סיפרתי לאימי שחלמתי על סבא שלי ז"ל. מה לדעתך זה אומר כבוד הרב , האם הוא באמת מאושר שם למעלה כמו שזה היה נראה בחלום? לתשובתך אודה , תודה מראש אנט.

תשובה

שלום

אם את סבורה שהסבא אכן ראוי שיהיה מאושר למעלה מכיון שהעביר את חייו כמו שצריך בשמירת תורה ומצוות, אכן אפשר להתשמש בחלום כהוראה שככה זה למעלה, ואני אישית אכן סבור שככה זה.

 אולם איש שלא הלך בדרכי התורה ולא היו לו זכויות בעולם הזה, ונראה בחלום כשהוא משורר, אין בכך הוראה לאושר, ולפעמים יש בכך הוראה על ענין קבלי הנקרא "עולם התוהו" שיש אנשים המקבלים את עונשם בעולם זה, שהמגיעים שם מדמים כאילו הם בחיים, והם יוצאים כביכול כל יום לעבודה, ולכל מה שהיה רגיל לעשות בעולם הזה, ויש מי שנידונים שם דורי דורות, ה` ישמור, ואולי בהדמנות אחרת נרחיב קצת במושג "עולם התוהו", הזה.

בהצלחה - מנשה ישראל