האם מותר להינשא בפעם השלישית לאותו אדם?

  • א' אייר התשע"ט

שאלה

אנו זוג שהתחתן והתגרש ואז נישא בשנית אחד לשנייה. סיבוב זה גם עלה על שרטון ובפני גירושין בפעם ה-2. מבחינה הלכתית, האם יש בעיה באם נרצה בעתיד שוב לחזור אחד לשנייה, כלומר להינשא פעם 3? (אף שלא סביר שנעשה זאת). תודות!!

תשובה

שלום רב,

אין מניעה הלכתית להתחתן בפעם השלישית עם אותו אדם (כל עוד לא היית נשואה באמצע לאדם אחר).

מקורות: כתב הרמ"א אבן העזר (סימן ט סעיף א) יש אומרים דהוא הדין אשה שנתגרשה שני פעמים אין לישא אותה. אבל יש אומרים מיתה דווקא. וכן עיקר. וכתב בעל ההפלאה זצ"ל בספרו נתיבות לשבת (שם סק"ג) שאפילו לשיטת האוסרים יש לומר שזהו דווקא באשה שנתגרשה משני בעלים שונים, אך אם נתגרשה פעמיים מאותו בעל גם הם יודו להתיר.

אולם אם היית נשואה באמצע לאדם אחר, אסור לך לחזור לבעל הראשון, כאשר נפסק בשלחן ערוך אבן העזר (סימן י סעיף א).

בשורות טובות,

הלל מאירס