תפילה וברכות

תפילה עד הודו - בקול או בשקט?

  • ז' אייר התשע"ט

שאלה

בס"ד

שלום וברכה,

השאלה היא כדלהלן:

אני מגיע בבוקר מוקדם לבית הכנסת ומתחיל פתח אליהו - ואחר כך ממשיך לעקידה וכו ... עד הודו. בהודו כל הציבור כבר מגיע וכולם ביחד ממשיכים.
ישנו מתפלל שמגיע , בדרך כלל שאני בפיטום הקטורת, ומבקש שלא אומר בקול אלה בשקט - שכן הרעש מפריע לו.
מה דעת רבותינו והאם יש מקור המדבר על אמירת החלק הראשון של התפילה דווקא בקול מורם ? או לא?
מהרגע שהוא ביקש - כך נהגתי . שהוא נכנס התחלתי לומר "בלב" את התפילה.r

תודה מראש,
בן שושן תמיר

תשובה

שלום וברכה

אין לומר את התפילה בלב אולם לא חובה לומר בקול גדול. אם זה  מפריע למישהו, עדיף לומר בשקט. אף שהוא לא יכול לדרוש זאת.