בן 23 וחזרתי בתשובה, לרוץ להתחתן?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב אני בן 23 כרגע שהתחלתי לחזור בתשובה לא מזמן ומתחיל להבין למה אני נמצא בעולם הזה ומה המטרה אני עוד מתכוון להתחזק וללמוד הרבה תורה. כרגע אני בשלב של שיפור בגרויות וכמובן שאין לי מקצוע כל שהוא והתיכנון היה ללמוד מקצוע אקדמאי נכון לעכשיו אולי אשנה את התוכנית , רציתי לדעת אם עלי להגיע לחתונה כמה שיותר מהר ? כי התוכנית של הלימודים אקדמים זה אומר חתונה קרוב לגיל 30 האמת היא שכמו שאמרתי זה דבר שאני צריך לשקול אותו מחדש לימודים אקדמיים, כי אני כבר לא בטוח אם זה מה שאני רוצה (אחת הסיבות שרציתי לימודיים אקדמיים זה להיתעסק בתחומי מדע, יחסתי את המדע לדבר הכי חזק שיש בעבר וזו הסיבה שרציתי את זה) תודה

תשובה

שלום

 אני מניח שיש רב המדריך אותך צעד אחרי צעד בחזרה שלך בתשובה, ולכן עליך להתייעץ אתו גם בעניין זה של `הריצה לנישואין`, הוא יודע יותר טוב את המצב שלך בכלל ובפרט.

בעיקרון, נישואין בגיל שלשים מאוחר מידי, ובוודאי בעידן הנוכחי שהפיתויים מבצבצים מכל מקום, נישואין בגיל 23 אינו מוקדם מידי, אבל כמובן שראשית כל עליך לבסס עצמך עם שני הרגליים במה שגילית לאחרונה, וכך תוכל למצוא בת זוג דומה לך באמונה ובדעות.

וטוב שאתה `עושה חושבים` על כל עניין הלימודים האקדמאים. בהצלחה - מנשה ישראל