ברכת התורה אחרי שינה ארוכה ביום

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אם קרה לי מצב ונשארתי כל הלילה ער ואמרתי ברכות השחר כמובן לפני התפילה עם ברכות התורה ואחרי זה הלכתי מאחרי התפילה עד 2 נגיד אני צריך לחזור לברך?

תשובה

שלום

העניין שנוי במחלוקת [שולחן ערוך מז יא] והבית יוסף כותב שהמנהג הוא שלא לברך, אולם האחרונים שבאו אחריו הסיקו כי יש לברך, ולכן ההלכה היא המברך לא הפסיד, והנמנע מלברך וסומך על המנהג גם הוא נהג כשורה.

בהצלחה - מנשה ישראל