תפילה וברכות

איך מארגנים סדר קבוע לתפילה?

  • י"ח אייר התשע"ט

שאלה

בס"ד
שלום כבוד הרב, אני מאוד אוהב את התפילה. כיוון שבאמצעותה אני מרגיש קשור ומחובר לה'. במהלך התעסקותי בנושא עלתה בי שאלה שלא מרפה, ולא מאפשרת לי להיות רגוע
קושי שיש לי הוא שאני מרגיש שאין לי סדר מסויים בתפילה. פעם תפילה משמחה ופעם מצער - אין סדר קבוע. למשל כמו קורבנות: קורבן חטאת, שלמים, עולה וכו'... בקורבנות כן יש סדר מסוים (תפילה זה כמו קורבן, כיוון שעדיין לא נבנה בית המקדש).
כך שזה מקשה עליי בכוונה לתפילה - אשמח לרעיונות בעניין!!!! (זה יוצר לי ממש קושי פנימי עמוק בנפש - שאין משהוא מאוד מסודק ומוגדר).

בברכה,
אריאל

תשובה

שלום וברכה

אין צורך לקבוע מראש אם התפילה תהיה בשמחה או בלב נשבר. יש לתת ללב לעשות את שלו ולהתפלל בכל יום לפי ההרגשה של אותו יום.

כך כתבו בספרים הקדושים על הפסוק "לא תעשון כן לה' אלוקיכם" שהכוונה היא שהאדם לא יעשה קביעות לעבודת השם שרק ככה או רק ככה יעבוד את השם בעניינים שבלב. אלא לתת ללב לעשות את שלו. כמובן שעל האדם לגשת לתפילה ברצינות ובכוונת הלב ומכאן ואילך השם הטוב בעיניו יעשה ולא יעשה אדם את תפילתו קבע אלא רחמים ותחנונים לפני המקום.