אישה שקיימה יחסים עם ישראל, ואח"כ נישאה לכהן, האם הילדים חללים?

  • כ"א אייר התשע"ט

שאלה

שלום כבוד הרב,
ישראלית שקיימה יחסים עם ישראלים ללא קידושין, ואחר כך נבעלה לכהן ונתעברה, אחרי העיבור נשאה לו כדין, האם ילדיהם חללים או לא?
תודה רבה

תשובה

שלום רב,

אם היא קיימה יחסים עם ישראל שיש לה איסור להתחתן איתו, והוא איסור שווה לכל ואינו מיוחד דווקא לכהנים, או שקיימה יחסים עם אדם שהיא אסורה לו משום ערווה, אסור לה להתחתן עם כהן. ואם הביאה ילדים מכהן, הרי הם חללים, אולם אם קיימה יחסים עם ישראל שאין לה איסור להתחתן איתו, או שהאיסור לא שווה לכל, ואינה אסורה עליו משום ערווה, מותרת להתחתן עם כהן, וילדיה ממנו אינם חללים.

מקורות: על פי שלחן ערוך אבן העזר (סימן ו סעיף ח, וסימן ז סעיף יב).

בברכה,

הלל מאירס