תפילה וברכות

מה מברכים על ריח של שמן אתרי?

  • כ"א אייר התשע"ט

שאלה

מה צריך לברך כשמריחים שמן אתרי כגון לבנדר וכדו'. שמעתי שצריך לברך בורא שמן ערב, אך מישהו אמר לי שאין לברך רק על אפרסמון ולא על כל שמן, וזו מח' ראשונים.
ברצוני לשאול מה להלכה צריך לברך?
אם אפשר מקור וטעם אשמח מאוד.

רוב תודות

תשובה

שלום רב,

אם הריח טבעי ולא נובע מתוספת של חומרים כימיים יש לברך עליו ברכת הבשמים. לגבי נוסח הברכה - תלוי מאיזה סוג של צמח הפיקו את השמן הזה, וזה מה שיקבע אם ברכתו בורא עצי בשמים או בורא עשבי בשמים, ולכן על שמן אתרי שהופק מלבנדר יש לברך עצי בשמים.

בברכה,

הלל מאירס