חברה והשקפה

בהמשך לשאלה שנשאלה- לגבי רב ד"ר

  • כ"ג אייר התשע"ט

שאלה

כבוד הרב שלום
לאחר שקראתי את התשובה לשאלה הקודמת שפורסמה (השכלה והרב סולובייציק) נתעוררתי לשאול האם יש בעיה ללמוד בכתביו של הרב הירש, כיון שדבריו היו כעין הוראת שעה. האם עיון ולמידה בספריו (כדוגמת הספר "במעגלי השנה") יכולים לסתור את השקפת היהדות בימנו אנו, או שאין בכך פסול?
שואלת כיון שאני מאוד אוהבת ללמוד בספריו וחשוב לי לדעת

תשובה

שלום וברכה,

ודאי שאין שום איסור לקרוא בכתביו של תלמיד חכם וחשוב כרש"ר הירש זצ"ל, אפילו במה שלא נוהגים כהבנתו. רק צריך לברר שהספר מפורסם ואמין, כי מצאתי ציטוטים של אגרות בשם הרב הירש שאין להם שום מקור, וככל הנראה היו מזוייפים כי רצו לחזק את ההשכלה בשמו.

לכן לא ראוי לקרוא ספר תורני אם אין עליו הסכמה של גדולי ישראל שהעידו על נאמנותו (ואין כל ספק אם מדובר בספר שהתפרסם עוד בחייו).

בברכה,

דניאל בלס