תורה ומדע

למה יש שניים

  • כ"ג אייר התשע"ט

שאלה

למה יש שני אוזנים שני עינים שתי כליות וכו??, למה לא מספיק אחד?

תשובה

שלום וברכה,

הכול נעשה בחוכמה ובדיוק רב.

שתי אוזניים - כדי לשמוע בסטראו, ולהבחין מנין מגיע הקול, אם מימין או משמאל, ובאיזו עוצמה.

שתי כליות - "הכליות הן האיברים הפעילים ביותר במערכת השתן, כאשר כמות הפלזמה העוברת בכליות נאמדת ב־180 ליטרים ביום". הן מחולקות כשני איברים, כדי שאם תהיה מחלת כליה, תהיה אפשרות לשרוד עם כליה אחת (וכמובן גם להשתיל במי שאיבד את כליותיו).

בברכה,

דניאל בלס