חברה והשקפה

אולי טעות

  • כ"ג אייר התשע"ט

שאלה

בס"ד,
שלום רב,
למה כתוב בפרשת במדבר פרק א פסוק יד:"לְגָד, אֶלְיָסָף בֶּן-דְּעוּאֵל"

ואילו בפרק ב פסוק יד: "ומטה גד ונשיא לבני גד אליסף בן רעואל"

כאן כתוב רעואל עם ר ולא ד.
מה יש כאן?

תשובה

שלום וברכה

רמב"ן במדבר פרק ב

השנוי בשם אבי הנשיא לבני גד, בעבור כי המנהג בלשון הקדש לשנות השמות בטעם שוה, כמו זרח (להלן כו יג) וצוחר (בראשית מו י) מלשון כצמר צחר (יחזקאל כז יח). ונקרא דעואל, שידע את האל, רעואל, ששם רעיון לבו באל, כמו ולי מה יקרו רעיך אל (תהלים קלט יז), בנת לרעי מרחוק (שם פסוק ב), והיו קוראים האיש ההוא בשני שמות ולכך תזכרנו התורה בשניהם: