האם יש הגבלה לאמירת שמע ישראל?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב רציתי לדעת כשאני קורא קריאת שמע על המיטה אני אומר שמע ישראל ה`...אבל באותו היום התפללתי ערבית וכבר אמרתי שמע ישראל *האם יש הגבלה מסויימת לשמע ישראל או בכל זאת להגיד שוב ויותר אפילו בכל הזדמנות שתהיה לי באותו היום? תודה רבה!

תשובה

שלוםןברכה!

הנה בענין קריאת שמע שעל המיטה, מבואר בגמ` שאע"פ שקרא קריאת שמע בתפילה יקרא שוב על מטתו, זאת כשמירה מפני המזיקים, ועוד שיישןמתוך דברי תורה. ואם לא נרדם עדיין לאחר קריאת שמע יקרא שוב קריאת שמע עד שירדם ואין כל הגבלה על מספר הפעמים שיכול לקרות שמע.

אך יש להמנע מלקרוא, פסוק ראשון של שמע לבדו, מספר פעמים, אלא יש לגמור את הפרשה הראשונה לפחות,עד ובשעריך, ואז יוכל לקרוא שוב עד שיישן.

בכ"ר בנימין שמואלי