התוספות שלא מובן לכל מי ששאלתי

  • כ"ט אייר התשע"ט

שאלה

שלום צוות הידברות!
אני רוצה לשאול שאלה על תוספות מובן אך קשה להבנה במסכת קידושין, ל"ג, ב'.
דנים בו האם צריך לעמוד בפני זקנים (גם חכמים) בבית המרחץ, אני לא אפרט בסוגיה וארחיב אלא אקצר, רב שלימד רב אחר שני חמישיות מספר תהילים עבר בבית המרחץ והרב שישב לא קם לכבודו אז הוא העיר על כך לאביו של אותו אחד ואביו ניסה ללמד על בנו זכות שאולי עסק באותם דברים בתהילים שלימד אותו.
אז תוספות שואלים, מאיפה ידע האבא שבנו עוסק באותם דברים שרב בנו לימד אותו? ועונים שהייתה לו רוח הקודש.
וכאן נהייתה לי קושייה נוסח הגמ' הוא:"שמא בהן יושב ומהרהר...", שמא לשון אולי הוא, אם הייתה לו רוח הקודש למה הסתפק בתשובתו ואמר שאולי בנו עוסק באותם דברי תורה?
מכאן קושייה על תוספות!.
אשמח לתשובה מהר!, כי אני ועוד אנשים מחכים לתשובה...
תודה רבה!
בברכה ובכבוד התורה, מיכאל.ב

תשובה

שלום וברכה

לא כתוב שהוא אמר את זה כי הוא ידע אלא שהשם הכניס לו מיני נבואה בפיו ולכן הוא ניבוא על דבר שהאכן הייה באמת. אבל האו אל ידע מזה מראש ולכן אמר בלשון אולי