חברה והשקפה

למה לא מרגישים שהנשמה עולה למעלה כשיושנים?

  • כ"ט אייר התשע"ט

שאלה

למה לא מרגישים שהנשמה עולה למעלה כשיושנים?

לא הבנתי מה ענית שם הרי תכלס כשאני ימות אני ירגיש את זה בבירור גם אם אני לא 100 אחוז צדיק אז למה כשאני יושן אני לא מרגיש?

תשובה

שלום וברכה,

במהלך השינה המוח עדיין פעיל. לכן אמרו חז"ל שאין מראים לאדם אלא מהרהורי לבו, ושאין חלום אמת בלי דברים בטלים. למרות השינה, הנשמה עדיין מחוברת למוח (חבל הכסף), ויכולתה לעלות לעולמות עליונים ולזכור מסרים שקיבלה - תלוי לחלוטין ברמתה הרוחנית.

אם רוחניותו של האדם גוברת על גופו החומרי - יזכור את השגות הנשמה, כך הנביאים קיבלו מסרים בשנתם. אך באופן הרגיל, הטבע מתגבר על האדם, כי המוח הנו חומרי וחולם חלומות דמיוניים במהלך השינה, כך שבאופן רגיל לא יזכור חוויות רוחניות מן הנשמה. מחיצה זו הנה טובה לאדם הפשוט, שאם היה זוכר הכול, היה מאבד את יכולתו לבחור בין טוב לרע.

בברכה,

דניאל בלס