להיפרד בגלל ההורים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב , זוג(לא נשוי) העומד לפני פרידה מאחר והורי הבן זוג לוחצים על כך כיון שלדעתם בת הזוג לא מתאימה מכל מיני סיבות (סיבות לא מוצדקות בכלל כגון:סטטוס המשפחה של אימה: גרושה) . האם על הבן זוג להישאר בקשר ובכך לא לקיים מצוות כיבוד הורים או שמצוות כיבוד הורים עוברת את הקשר ועליו לקיימה ולהיפרד מהבת זוג . רוצה לציין כי בוצע שאלת רב על טיב הקשר ונאמר כי הקשר אכן מדהים ומעולה . אודה לתשובתכם המהירה .

תשובה

שלום וברכה!

מבואר בשו"ע, שאין הבן מחויב לשמוע להוריו, בנושאי זיווג. ויכול לבחור את בת זוגו לפי דעתו. ולכן אם בת הזוג מצאה חן בעיניך, והינה יראת שמים, ומעוטרת בכל מידה נכונה .אינך מחויב להשמע להוריך, וראה חיים עם האשה אשר אהבת.

אך כל ערום יעשה בדעת, וינסה לשכנע את הוריו ,במעלת כלתו המיועדת. וישכנעם בצדקת בחירתו ויאמר להם שמהיכרותו את בת זוגו, יודע הוא בודאות, שהיא לא הושפעה מגירושי הורי, ונפשה בריאה, ובטוח אתה שויגווך יעלה יפה וביודעם זאת ודאי תנוח נפשם ותסכים לבחירתך, שהרי גם הוריך רוצים בטובתך וכשידעו שזהו טובתך ודאי יסכימו לכך.

בהצלחה בנימין שמואלי