מה עושים שקשה לי עם הבעל והילדים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שמי אסנת אני בתשובה כבר 12 שנה מקבלת עלי המון גם את היסורים באהבה ואני אכן ביסורים השאלה שלי היא כזאת לאחר המוות החיים שאחרי אין לי ספקות לגבי זה אלה האם כל המטרה היא להגיע לנחלה ונורא קשה בדור של היום להיות מושלם אין אני יודעת מה אני עושה שיעלה אותי לדרגה והאם אני עושה נכון הפחד של השאלה שמכונן בתוכי האם לזה הגעתי { לא בעולם הזה } לפעמים יש לי הרהורים של כפירה זה לא אומר שאני יעזוב את הדת אבל זה גורם לי לזלזל במצוות אני נשואה ואמא ל3 בעלי לא דתי רק במראה אין הוא מקפיד על הלכות וקח הוא משריש בבית אם הילדים וקשה לי לבד הילדים טוענים שאני כופה עליהם את המצוות ועל כן הפסקתי ללחוץ ואני מרגישה אם כל היסורים את הרהורי כפירה של מה אחרי אני אוהבת את בורא עולם בצורה שלא יתואר אם הוא לא היה לצידי הייתי נותשת את העולם הזה . אני חשה את ה` בכל צעד שלי לפעמים אני לוקחת על עצמי מצווה מסויימת אך לא עומדת בזה הרבה זמן ואני נופלת במעין זלזול עצמי בשביל מה אני טורחת ממילא לא מפסיק הצרות יסורים של חובות קושי בפרנסה קושי עם הילדים שהם פשוט הוליכים נגדי לפעמים בעלי רואה אותי קורא תהילים והוא יכול להגיד ליד הילדים איפה האלוהים שלך הוא לא שומע אותך בי זה לא פוגע אבל הוא הורס את האמונה של ילדי {זה רק דוגמא קטנה}

תשובה

שלום רב

מבין דברייך הנני מבין שיד ההשגחה הועיד אותך לתפקיד נעלה ומורכב ובודאי גם נתן בך כלים חזקים לעמוד בהצלחה בתפקידך. על תפקיד האישה נאמר `חכמת נשים בנתה ביתה`,שהקב"ה בחר באשה להתפקיד הגורלי לבנות בנין עדי עד.שכמו שהיא תשכיל לבנות יסודות ביתה כך תראה הבנין לדורי דורות.

וע"כ פטר הקב"ה את האשה מהרבה מצוות כדי שתוכל להתמקד בישום תפקידה הנעלה גם בעבודה הפיזית הנצרך לכך,אך גם ואולי בעיקר בעבודה המחשבתי.ולענינינו אם לבנות ביתך הוא קצת יותר מורכב מבית אחר הרי שאין ספק שקיבלת כלים וכישורים מיוחדים שתוכלי למלאות תפקידך בשלימות.

עתה נעבור לדון בשאלותיך,את אומרת שאת מחכה להגיע לדרגות שלפי קביעתך רק כך תזכי לטוב שעתידה לבא בעולם הבא .לדעתי כבר הגעת לדרגה גבוהה בכך שאת עמילה לעשות רצון בוראך,ו`לפום צערא אגרא`השכר שמחכה לך בעתיד היא לפי כמה שאת משתדלת וכל קושי מרבה שכריך עשרות מונים,וכאן אציין שמה שכתבת על הרהורי כפירה, לא הייתי קורא לזה כך ,אלא היא נקודת שבירה הבאה כתוצאה מקשיים ובקל אפשר להתגבר ולהמשיך ביתר עוז.

עכשו לשאלת השאלות,איך מתמודדים עם הבעל והילדים שיכירו בדרכיך ויקבלו אותה,זוהי בעיה נפוצה מאד שהרבה חוזרות בתשובה מתמודדות איתה והרבה כבר עלו על דרך המלך על ידי שהצליחו להטעים לבני המשפחה היופי והטעם הערב שבתורה וקיום מצוותיה אך לזה דרוש הרבה תובנה ואורך רוח.ואין חכם כבעל הניסיון.

לכן מומלץ מאד שתצרי קשר עם הצוות המנוסה של `הידברות`במספר טל`036106061 והניסיון הרב יחד עם המסירות יעמוד לך להצליח לבנות בתך על אדני התורה והאהבה.אסים בברכה שהקב"ה יאר פניו אליך וישרה שכינתו בבתיך ותהיה סמל ומופת של אהבה ושלום על פי דרך התורה ותזכו לכתיבה וחתימה טובה וכל טוב.

בכבוד ובברכה אהרן מאירי