יחס היהדות לגירושין+

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה אני ובעלי בהליכי גירושין ויחד עם זאת אני מרגישה שאני מתחזקת. בעלי הוא אדם טוב מאד אך אנו לא מתאימים ולא אוהבים אחד את השני אהבת גבר לאשה. יש לי חברה דתייה שטוענת שהוא הזיווג שלי ואני חייבת לעשות הכל על מנת לשמר את הנישואין האלו ואילו אני מרגישה הפוך. האם גירושין עד כדי כך לא מקובלים ביהדות? האם הרגשתי נכונה שהוא לא הזיווג שלי למרות שהתחתנו לפני שבע שנים ולא מכפייה?

תשובה

שלום וברכה!

הנה אין היהדות שוללת את הגירושין מכל וכל, והרי פרשה שלימה נכתבה עליה בחומש, והלכות רבות נאמרו בה. אך היהדות מתייחסת לגירושין בכובד ראש, ואמרו בגמרא המגרש אשתו הראשונה אפי` מזבח מוריד עליו דמעות, ולכן אין לעשות זאת אלא כמפלט אחרון ובאין ברירה.

והנה אינני יודע את פרטי המקרה שלך, וע"כ אינני יכול לומר לך מה עלייך לעשות, ומומלץ מאוד לגשת אל יועץ נישואין יר"ש אשר יעזור לך לקבל את ההחלטה הנכונה. ישנם מקרים רבים אשר בהכוונה נכונה עלו בני זוג אשר היו צהובים זה לזה על דרך המלך.

וע"כ יש לך לשקול את צעדייך היטב. ובאם זה זיווגך או לא אין לנו לדעת, ועלייך להתנהג כפי הנראה לך, וכנ"ל.

בכ"ר בנימין שמואלי