התחלת קשר זוגי עם בחור שלא שומר שבת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

הכרתי בחור מקסים שתורה בללבו אך הוא אינו שומר שבת עדיין(אופטימיות שלי) האם כדאי לי להתחיל קשר זוגי..

תשובה

שלום וברכה

ממש לא ,הסיכויים הם קלושים מאוד שיצא משהו מזה, וזמנך ילך לאיבוד בציפייה נכזבת. אך אם הוא מעוניין באמת בתורה ומצוות ילך לסמינר של אחד מאירגוני התשובה, ויחזור לאמונת אבותיו, אך ללא צעד דרסטי מצידו, אל תחכי עליו, החכם לומד מנסיונם של אחרים,והנסיון מוכיח כנ"ל.

רבים הם המקרים הבאים על שולחני, מזוגות שנישנשאו במצב זה, ולאחר זמן לא רב, הכל מתפרק, ואינם יודעים להשית עצות בנפשם. וה` הטוב ימציא לך את זיווגך בחור ירא שמים ובעל מידות טובות,ותזכי לבנות בית נאמן בישראל על אדני התורה והיראה כאשר עם לבך.

המקוה להצלחתך- בנימין שמואלי