האם יש בעיה בשותפות עם גוי?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד בר"ה שלום רב, שאלתי היא האם יש איסור הילכתי או עניין כל שהוא לא לפתוח עסק כל שהוא בשותפות עם גוי, נאמר לצורך העניין, (אבל לאו דווקא חנות)חנות מכשירי חשמל, רשת שיווק מזון, בית מלון, מסעדה נגיד שאין לו בעיה שההכשר יהיה מהודר ואף יהיה משגיח כשרות צמוד, והחנות סגורה בשבתות וחגים וכו. אם אפשר תשובה מפורטת אשמח מאוד, ומה המקור לה במקורותינו הקדושים.

תשובה

שלום וברכה

הדבר מבואר בשולחן ערוך אורח חיים סימן קנו` וז"ל ויזהר מלהשתתף עם הכותים, שמא יתחייב לו הגוי שבועה ועובר משום לא ישמע על פיך (שמות כג, יג)דהיינו שאסור לגוי להשבע בע"ז ואסור לישראל לגרום לו להשמיע את שם הע"ז.

(והמקור לכך גמ` סנהדרין) ויש מקילין בעשיית שותפות עם הכותים בזמה"ז, משום שאין הכותים בזמן הזה נשבעים בע"א, וכן הלכה.

בהצלחה בנימין שמואלי