אלוקים יכול לברוא משהו יותר חזק ממנו?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אם אלוקים יכול לברוא הכל האם הוא יכול לברוא משהו יותר חזק ממנו.אם הוא לא ברא משהו יותר חזק ממנו אז הוא לא כל יכול לברוא הכל

תשובה

שלום

התשובה האמיתית לשאלה המאוד חזקה מצויה רק בחכמת הקבלה, ואכן שאלה זו הוא מהפתיחות של חכמת הקבלה, באתר אינטרנט אני יכול להתייחס לזה רק במסגרת מצומצמת מאוד. ובכן, אכן הקב"ה האציל את האצלה הראשונה באופן דומה לו ממש, ואין בין הנאצל הראשון למאציל הבדל אלא שזה מאציל וזה נאצל, אולם בהפלגת האחדות והפשיטות הם שוים, וכך נאצלו הדרגות אחת מתוך השניה, דהיינו שהמאציל הראשון האציל באמצעות הנאצל הראשון נאצל בדרגה יותר תחתונה, וכך מליוני מדרגות עד עולם העשיה שלנו.

וכלל את הדברים רבינו הראב"ד בהקדמה שלו לספר יצירה וזה לשונו: הסוד, כי עילת העילות יתחייב ממנו כתר עליון שכל פשוט בתכלית הפשיטות עד שאין בינו ובין עילתו דבר אלא שזה עילה וזה עלול. בהצלחה וחג שמח – מנשה ישראל