שבת

קניות

  • ח' סיון התשע"ט

שאלה

כבוד הרב,

בשכונה שבה אני חי קיים ארון משותף שבו שכנה מניחה צנצנות עם ריבה,ירקות, מיצים וכדומה.

כששכן רוצה לקנות משהו אנחנו משלשלים את המטבעות או השטרות אל תוך תיבה, כך שאינני יכול לדעת האם השכנה מרוקנת את התיבה בשבת. התיבה נפתחת באופן שאינו חשמלי או מצית אש.

האם הדבר מותר על פי ההלכהֹ בשבת וחג?

בתודה מראש

א

תשובה

שלום וברכה

אין איסור להכניס את הכסף לשם.

הכסף הינו מוקצה ואסור להוציא כסף בשבת, כמו כן אסור לקנות בשבת.