אם אוכלים איזשהוא אוכל שבושל בסיר שיש בו למשל עופות בשר האם מותר לאכול מייד לאחר-מכן דברי חלב או שצריך לחכות 6 שעות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

יש לי 3 שאלות : 1) אם אוכלים איזשהוא אוכל שבושל בסיר שיש בו למשל עופות בשר האם מותר לאכול מייד לאחר-מכן דברי חלב או שצריך לחכות 6 שעות לדוג` : בסיר של קוסקוס יש הרבה עופות , אך, אני , כלל לא אוכלת עופות ואכלתי רק את הקוסקוס עצמו וכיו"ב האם מותר לי מייד אח"כ לאכול דברי חלב 2) במרק לעיתים גם מבשלים חתיכות קטנות של עוף והם מתערבבים בתוך המרק וכשאדם אוכל את המרק יש בפנים כמה וכמה חתיכות של עוף , השאלה היא אם מותר מייד אח"כ לאכול דברי חלב או שצריך לחכות 6 שעות 3) לא ברור לי כלל מדוע מותר לאכול דברי חלב ומייד אח"כ אם אדם רוצה לאכול בשר -מותר לו מבלי לחכות אפילו דקה אחת ! ואילו אסור לאכול בשר ואח"כ חלב אם חושבים בצורה הגיונית אז מבינים שגם אם אכלתי עכשיו חלב ואח"כ מייד בשר גם הבשר וגם החלב נמצאים כרגע בבטן מה שיקרה באותו מצב אם אני יאכל בשר ואח"כ חלב כך או כך שניהם יתערבבו בבטן , אז זה ממש לא מובן לי ! אודה לכם אם תתנו לי מענה בהקדם האפשרי !

תשובה

1.2.אסור לאכול חלבי לאחר מכן. 3.אין שום בעי` בעירבוב בבטן ולא זה סיבת האיסור של אכילת בשר לאחר חלב. טעם האיסור הוא :

א. מפני הבשר הנשאר בין השיניים שקשה לנקותו, ובאם יאכל חלבי, חוששים אנו שיאכל מעט מהבשר עם החלב, וע"כ אסרו חכמים לאכול חלבי עד שש שעות שאז מאבד הבשר שבין השיניים את חשיבות

ב. לפי שהבשר מוציא שומן ומושך טעם עד זמן ארוך וע"כ אסרו חכמים שלא יאכל חלבי שלא יורגש הטעם של החלב והבשר בפה יחד. והנה שני הטעמים לא שיכים בבשר לאחר חלב, וע"כ מותר לאכול בשר מיד לאחר שתית חלב, ובלבד שיקנח פיו וישטוף ידיו. בכבוד רב בנימין שמואלי