קריאת ספר תהילים פעמים בשבת, נדר?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום יש לי כמה שאלות בקשר לקריאת תהילים.1.האם קריאת כול הספר פעמיים רצוף ביום שבת הופכת לנדר 2.האם מותר לקרוא תהילים בלילה 3.ובמידה והנני מתחילה לקרוא מיום שישי ומסיימת ביום שבת את הספר זה נחשב לקריאת ספר שלם תודה.

תשובה

שלום וברכה

כדי שיהא חשש לנדר, יש לעשות זאת, לפחות שלש פעמים, ולכן בפעמיים אין כל חשש. אך אם קיבלת על עצמך לומר תהילים יש לעשות התרת נדרים.

כדאי מאוד להתנות עכשיו לכל החיים, שכל דבר טוב שאת נוהגת יהיה רק בלי נדר, ואז לא תיכנסי לחשש נדרים. אין לקרא תהילים בלילה אלא לאחר חצות. אם התחלת לומר ביום שישי והמשכת ביום שבת, ודאי זה נחשב לקריאת ספר שלם, ויועיל בעז"ה.

בכבוד רב בנימין שמואלי