קביעת מזוזות, כיצד?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, חברי עבר לשכירות לבית ללא מזוזות לאחר שיפוץ ברצנו לשים מזוזות, הכיצד הוא אמור לפעול והאם יש לזמן רב ולעשות חנוכת בית, או מאידך ניתן לשים מזוזות ללא רב על ידי קריאה מסידור תפילות מסויומות. בתודה מראש על עזרתך הרבה.

תשובה

שלום וברכה

 יש להשים מזוזות בהקדם האפשרי, ואין נוהגים לעשות חנוכת הבית, בדירה שכורה. ואם כי אין צורך ברב, לקביעת מזוזות, מומלץ להזמין רב כדי שיורה בדיוק איפה להשים מזוזות. וקודם שיקבענה במזוזת הפתח מברך תחלה ברוך אתה יי` אלהינו מלך העולם אשר קדשנו במצותיו וצונו לקבוע מזוזה בהצלחה