דין אדם שתרם את גופו למדע

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני חוזרת בתשובה מזה שנתיים והוריי חילוניים גמורים רציתי לדעת האם יהיה להם חלק לעולם הבא-אפילו רק בזכות העובדה שאני חזרתי בתשובה או שמה אין קשר בין הדברים(על ההורים שלי יאמר-דרך ארץ קדמה לתורה אך האם זה מספיק) כמו כן-סבא שלי וסבתא שלי ז"ל תרמו את גופתם למדע - ורציתי לדעת מה הדין של אלה

תשובה

שלום וברכה

הנה כל ישראל יש להם חלק לעולם הבא, לבד ממקרים מסויימים, של אפיקורסים גמורים, ומקודם יקבלו החוטאים את עונשם עפ"י מעשיהם, ואח"כ יקבלו את שכרם, לפי מעשיהם הטובים, ואפי` פושעי ישראל מלאים מצוות כרימון, וע"כ כולם יזכו לעולם הבא, וכמובן שאין דומה כלל העולם הבא של שומרי המצווה, לאלו שבמקרה עשו מצווה כלשהיא, על אף שכולם יזכו לשכר.

ובוודאי שבנים מזכים את האבות וע"י מעשייך הטובים יש להם תקוה יותר מאשר למי שלא זכה, לבת יקרה כזו. אך דרך ארץ לבד לא מספיק כל וכלל ללא קיום מצוות. הנה גם הם על אף שחטאו בזה ועונשם קשה כי חסר להם ענין התיקון, של הקבורה, מ"מ גם להם יש תקווה, לאחר קבלת עונשם, וגם להם תועיל מעשייך, ותתני צדקה לעילוי נשמתם, אפי סכומים קטנים, והדבר יועיל להם מאוד. אשרייך שזית לעזור להורייך, וסבייך.

בהערכה- בנימין שמואלי