קושי בקריאת תהילים בקביעות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב. לפני כחודש הצטרפתי לקבוצת אנשים מחו"ל אשר מגייסים אנשים לקריאת ספר התהילים כולו בכול שבוע.במהלך השבועיים הראשונים צלחתי במשימתי אולם כרגע אני מרגישה שאיבדתי את הקסם שבקריאת התהילים מפני שזה הפך לסוג של מטלה המחייבת אותי לעמוד בה,ואינני מצליחה לקרוא את הפסוקים כראוי ובהבנה וכוונה שלמה. מצד אחד אני חוששת שלא אעמוד במשימה כראוי מפני שהתייבתי לעשות כך,ומצד שני אני לא רוצה לקרוא את התהילים בצןרה לא ראויה,אשמח לשמוע את דעתך ולקבל את עזרתך. תודה רבה.

תשובה

שלום

אני מזדהה עם הבעיה, ואכן מבואר בספרים שאין להתפלל בצורה כזאת לבורא עולם, ויש בכך גם חשש של העושה תפילתו קבע לכמה מהפירושים, שזה דבר חמור. עצתי שתחפשי ממלאת מקום להגיד תחתייך את הפרקים שלך, ואת תמשיכי להגיד תהילים כפי רצונך והרגשתך לשפוך אל ליבך נוכח פני ה`.

בהצלחה - מנשה ישראל