האם להמשיך לחכות לבחורה שעזבה אותי?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

יצאתי עם בחורה כשנה וחצי,ובחצי השנה האחרונה כל פגישה כמעט הייתה מלווה בגירוי הדדי והוצאת זרע לבטלה מצידי.לקראת הפרידה התחלתי להתחזק ולהתקרב לדת,והבנתי את חומרת האיסור שעברנו עליו.מצד אחד כל מה שהיה לי כלפי בחורה זו זאת משיכה פיזית,ומצד שני פיתחתי כלפיה רגש שקיים עד עכשיו(כבר שנה שלא ביחד). אני מאז שומר איתה על קשר ומנסה להסביר על היהדות,ולקרב אותה לדת,תוך כידי תפילות שהשם יעזור לה להיתקרב ולהנשא לי.היא טוענת כי מפחדת שלא תוכל לישמור שבת ולחיות חיי מישפחה לפי ההלכה היהודית.למרות שראוי לציין שאין לה שום בעיה בשמירת נידה לאחר הנישואין.היא מודעת לכך שיש לי רגש כלפיה אך לא מראה שום רצון עד כה לחדש את הקשר לאפיקים רציניים ונישואין. לאחרונה התחלתי להתייאש ממנה,ולהתחיל בחיפושים אחר בחורה חדשה.הייתי בשתי פגישות,שלא הובילו לשום מקום רציני.כעת אני לבד,וחושש שמא לא אמצא מישהי שתהיה לנו משיכה הדדית פיזית,כמו שהיה לי איתה.אני מודע לכך שהיא יוצאת עם בחורים אחרים וזה פוגע בי שמימני היא ניפרדה ללא סיבה אפילו. וכל הזמן במהלך השיחות שלנו כידידים היא טענה שאין מה לנסות כי כבר זה לא יהיה משהו חדש.אני לא מבין כל כך למה היא מתכוונת,ולא יודע האם להפסיק להתפלל שמשהו עוד יסתדר בניינו תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

א. יש לחזק אותה ככל האפשר לקיום מצוות , ואם יש צורך ניתן להפנותה אילינו ונעזור לה אי"ה להתגבר על כל המכשולות, בדרכה אל אבינו שבשמים. אך אין לך לקשור את זה לענין הנישואים, ומובטחני שבעז"ה תמצא את זיווגך המתאים בקרוב.

בהצלחה בנימין שמואלי