שם "רוני" לבת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני נערה מסורתית בת 15, שמי הוא רוני, ומעולם לא הסתכלתי על ההיבט הדתי של השם, וזה מאוד חשוב לי במיוחד עכשיו כשהתחלתי להתקרב אל הדת בעקבות אבי שהוא כבר דתי הרבה זמן. מה שמי מביע והאם לפי הדת הוא תקין לנקבה איך אני אדע אם להחליפו או להשאירו.. תודה מראש!

תשובה

שלום

למתקרבת רוני הוא שם מתאים לך, כנקבה. השם רוני בעל משמעות נפלאה, ויש בו סגולה למציאת חן בעיני ה` כפי הנרמז בסופי המילים באמצע הפסוק המספרת על בקשת אסתר המלכה למציאת חן בעיני המלך, ולפי דברי חז"ל היא התכוונה באמת להתחנן לפני הקב"ה, וכך כתוב במגילת אסתר (ח ה) וַתֹּאמֶר אִם עַל הַמֶּלֶךְ טוֹב וְאִם מָצָאתִי` חֵן` לְפָנָיו` וְכָשֵׁר` הַדָּבָר לִפְנֵי הַמֶּלֶךְ וְטוֹבָה אֲנִי בְּעֵינָיו. כמו כן יש בשם רוני רמז להצלחה בפרנסה, הוא יוצא מסופי המילים בפסוק (תהלים פרק לד י) כִּי` אֵין` מַחְסוֹר` לִירֵאָיו`: גם ההתעוררות שלך, שהקב"ה מעורר אותך שתתקרבי אליו, נרמז בספר שיר השירים בפסוק (ה ד) "דּוֹדִי שָׁלַח יָדוֹ מִן` הַחוֹר` וּמֵעַי` הָמוּ` עָלָיו: בהצלחה – מנשה ישראל