חברה והשקפה

התחלת הנוצרית

  • י"ד סיון התשע"ט

שאלה

שלום וברכה
לפי מה שקראתי כאן ועוד מקומות שהדור הראשון של נוצרים שומרו תורה ומצוות, מה העוולה הגדולה שלהם. למה אסור לחשוב על בן אדם שהוא משיח?
מה הם עשו לא טוב?
ואם הם היו דת? מה הם עשו שונה מהיהודים? וכו'
תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

הם בחרו לעצמם נביא שקר - שאסור לפי התורה להאמין בו: "לא תשמע אל דברי הנביא ההוא או אל חולם החלום ההוא כי מנסה ה' אלהיכם אתכם לדעת הישכם אהבים את ה' אלהיכם בכל לבבכם ובכל נפשכם" (דברים יג, ד).

המאמין בנביא שקר - חוטא לה'.

למעשה, הנוצרים אינם מאמינים שישו היה רק נביא בשר ודם, אלא לשיטתם, אלוקים עיבר בתולה, ואחר כך התעבר בתוך העובר, והפך בעצמו לאותו הצלוב במטרה להיצלב וכך "לכפר על חטאי האנושות". את הא-ל חילקו לשלושה אלים, האב הבן ורוח הקודש. אמונה כזו מכונה "אמונה בשיתוף", כי יש בה הגשמה של האל, לא קשה למצוא בה דמיון בינה לבין אמונות אליליות מיוון ורומא על אלילים המתגשמים בגוף אדם.

קיימות מחלוקות רבות במה האמינו הנוצרים הראשונים, האם ראו בישו אדם או אלוה, וכיוצא בהם. אך מובן שלא היתה להם נאמנות לתורה ונביאי ישראל. לפי הברית החדשה ישו ותלמידיו חיללו שבת וגם אכלו שקצים - כי לטענתם ישו יכל להכשיר את השרץ ו"האדם הוא אדון השבת" (משפט מן הברית החדשה).

לפי המסופר, בראשיתם עוד שמרו הנוצרים מצוות כמו ברית מילה וכשרות, אך בתוך פחות ממאה שנה כבר הגיעו לידי כפירה גמורה בכל תרי"ג מצוות ע"י מנהיג בשם פאולוס שביטל את המצוות על פי ישו.

אין זה מקרה - כבר בראשיתה של הנצרות היתה טמונה כפירה וזלזול במסורת האותנטית שקיבלנו בהר-סיני.

ראה עוד על אמונות הנוצרים ו'יהודים משיחיים':

https://www.hidabroot.org/article/78994

בברכה,
דניאל בלס