חברה והשקפה

טלויזיה וכיסוי ראש

  • י"ד סיון התשע"ט

שאלה

לכבוד הרב שלום יש לי שאלה אולי קצת מצחיקה אבל היא עלתה הרבה בקרב חברי שחוזרים בתשובה חלקם בהתחלה חלקם רק שומרים שבת וחלקם כבר חזקים וזו השאלה שכול הזמן מתווכחים עליה אז ככה: מה עדיף מבחינה חינוכית לילדים שאישה תיהיה עם כיסוי ראש אבל יש לה טלויזיה בבית או ההפך אישה שלא לובשת כיסוי ראש אבל אין לה טלויזיה בבית ? ברור לנו שעדיף אישה עם כיסוי ראש וללא טלויזיה אבל אם אישה צריכה לבחור אז מה עדיף ? אשמח לתשובה ותודה רבה מראש

תשובה

שלום וברכה

שאלה זו אינה פשוטה כלל ועיקר. כאשר אשה מתחזקץ ומרגישה שאין לה כוח כעת לעשות את שני הדברים והיא אמרוה לבחור בין שניהם, קשה להכריע בין הדבירם מצד אחד הכיסוי ראש הוא חובה גמורה מן התורה. אולם מצד שני הפשעת הטלוויזה היא הרסנית כל כך שגומרת לחטאים חמורים מאוד. הכי מומלץ  אם אפשר להסתפק רק בטלוויזה של הידברות וללכת בכיסוי ראש כראוי.

אם השאלה נוגעת למעשה יש להתייעץ עם רב המכיר היטיב את המשפחה שיכריע בזה.