חברה והשקפה

מצעד התועבה וואהבת לרעך כמוך

  • י"ד סיון התשע"ט

שאלה

שלום וברכה,
לאור מצעדי התועבה עלה ברשת המשפט "ואהבת לרעך כמוך" שאלתי היא האם המצווה של ואהבת לרעך כמוך כלולה גם במחללי ה' בפרהסיה כמותם?
וכיצד יש עלינו להתייחס למצעד התועבה ולאנשי הנטיות ההפוכות

תשובה

שלום וברכה,

בנושא ההתייחסות לנטיות הפוכות, נא ראה:

https://www.hidabroot.org/question/261808

דווקא משום שאנו אוהבים את אחינו, אפילו הטועים והחוטאים שבהם, אנו מנסים להשיבם בעבותות אהבה אל יהדותנו הקדושה - שהיא מקור הברכה והחיים.

בימינו התקשורת טועה ומטעה את עם ישראל, ורבים נופלים ברשתה בדעות כוזבות המגיעות מן התרבות המערבית גויית. אנשים אלה אינם חוטאים מתוך ידיעה והבנה של חומרת החטא, שכן לא גדלו על ברכי היהדות.

אגב, מקור הפסוק הוא: "לא תשנא את אחיך בלבבך, הוכח תוכיח את עמיתך ולא תשא עליו חטא, לא תקום ולא תטור את בני עמך ואהבת לרעך כמוך - אני ה'" (ויקרא יט, יח).

מאותו טעם שעלינו לאהוב את אחינו, מוטל עלינו גם להוכיח על החטא.

בתהילים (קד, לה) נאמר: "יתמו חטאים מן הארץ", ומדוע לא נאמר 'חוטאים'? כי אין רצון ה' במות החוטאים, אלא בתיקון נפשם שלא יחטאו עוד.

""יתמו - תפלתי היא שיתמו חטאים ר"ל שבני אדם יתגברו על יצרם ולא יעשו חטאים וא"כ לא יהיו עוד רשעים בעולם" (מצודת דוד).

עלינו לרחם על הטועים, ולנסות להסביר להם את טעותם כדי למנוע חילול השם בישראל.

בברכה,

דניאל בלס