חברה והשקפה

האם המאמר הזה נכון

  • ט"ו סיון התשע"ט

שאלה

בס"ד
לכבוד הרבה זמיר כהן שלום רב
אני קראתי את המאמר הזה ורציתי לדעת האם הוא נכון ומדוייק, במידה ולא, אשמח לדעת כיצד זה באמת קורה.
המאמר הוא:
כל יהודי אשר לומד תורה, הוא למעשה מוריד חיות (חיים) לעצמו ולעולם כולו, החל מכל גרגר קטן של חול וכמו כן גם לצמחים, החיות ובני האדם, בנוסף, הוא גם מוריד הגנה ושפע (השפע מתבטא בין היתר בשלום, מזון, פרנסה וכו'), כלומר הוא לוקח חלק בקיום העולם כולו.
התהליך הוא כך: הבורא מוריד את כל החיות ומשהה אותה מעלינו ואותו צדיק, בזכות כך שהוא לומד תורה, מוריד את החיות והשפע מטה לעולמנו.

תשובה

שלום וברכה

דברים נכונים.

יש שפע רב שהשם מכין וזה יורד על המצוות שאנו עושים שעולם למעלה ומורדים שפע רב.