מדוע נבראים כתינוקים ולא כגדולים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בעזרת השם, כבוד הרב שלום רב! יש שאלה שמעסיקה אותי זמן רב ורציתי לדעת אם יש התייחסות אליה במקורות. רציתי לדעת, קודם כל, לגבי אדם הראשון וחווה, האם הם נוצרו ע"י הקב"ה בגיל מסוים או התפתחו מתינוק למבוגר וכו.. כמו כן, אם הם לא היו אוכלים מעץ הדעת, האם הם היו מיועדים לאכול מעץ החיים ולחיות לנצח ואז להשאר במצב גדילה כמו ביום שנבראו(כלומר האם הם לא היו מזדקנים גם מבחינה פיזית לעולם). ושאלה נוספת, הרי ידוע שעלינו ללמוד ולהשכיל מכל דבר שקיים בעולם, ומה עלינו ללמוד או מה בעצם הסיבה לכך שהאדם עובר תהליך ממצב של תינוק למצב של מבוגר זקן עד קמילה מוחלטת ולא מצב שבו האדם נשאר במצב סטאטי(נגיד - מבחינה פיזית גיל 20 )ואז מת אחרי 120 שנה. תודה ושיהיה לנו ולכל עם ישראל חורף טוב עם המון תורה, מצוות ומעשים טובים, כל טוב צור

תשובה

שלום וברכה

הנה בגמ` מבואר שכל היצירה נבראת כבר בקומתה ובצביונה, דהיינו כאנשים מבוגרים, ואכן ביום יצירתם, כבר הולידה חוה את קין ואת הבל. ב. ענין הזקנה והחולי, נעשה כדי להזכיר לאדם, שכבר קרב ובא קיצו,ועלעיו להשלים ולתקן את כל מעשיו, בטרם יכבה נירו.

בהצלחה, ובברכת חיים ארוכים ובריאים. בנימין שמואלי