האם יש משהו דומה לסיאנס שמותר לעשותו?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום רב רציתי לשאול על כמה דברים כמו שידוע יש סיאנסים פיזור קמח ליד המיטה ועוד הרבה דברים שיכולים להוכיח רוחות נשמות ושדים וידוע שאסור לעסוק בזה אבל השאלה שלי אם יש בכל זאת משהו דומה שמותר לעשות כדי לקרב או אם לקרוא לזה הוכחה לאדם לא מאמין ואם יש מהו בתודה עבדך הנאמן

תשובה

שלום וברכה

אין היתר לכך בשום אופן ואין אומרים לאדם חטא כדי שיזכה חבירך. ויש לדאבונינו, רבים שכבר עשו חטא זה, וההוכחות כבר קיימות, ומי שאינו מאמין עד עתה לא יאמין גם בהמשך. בהצלחה בנימין שמואלי