חברה והשקפה

האם מותר להתחזק בהדרגה

  • כ' סיון התשע"ט

שאלה

שלום,
בעקבות ויכוח עם חברה לצוות ברצוני לדעת האם מותר להתחזק באופן הדרגתי
זא אם הולכים עם חצאיות המכסות את הברך אך אינם חצי רגל ולאט לאט להגיע לאורך הנדרש
כמוכ אשמח לדעת לגבי איפור מה הן הגדרות
ואשמח לקבל מקורות לתשובות
תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

על האדם להתבונן בכוחותיו ויכולתיו ולעיין היטיב בתכונות נפשו לפני שהוא מחליט האם לקבל על עצמו דברים בבת אחת או להתקדם בצעדים מדודים צעד אחד צעד עד להשלמת נפש האדם לגמרי. לפעמים עת היצר להכביד מיד על האדם לקבל על עצמו דברים בצורה שלאחר מכן הוא רק יפול מטה כי אין לו כוחות נפש לעמוד בקבלה שגדולה יותר ממידותיו.

יש להתפלל לבורא עולם שיתן לנו את ההחלטה הנכונה ואת הכוחות לעמוד בהחלטות של ההתחזקות שלא יהיה הדבר לרועץ.

איפור מורת ובלבד שלא יהיה בולט מידי ומושך את העין אלא בצורה סבירה.

אשמח לסייע עוד.