שבת

חיוב אכילת חמין בשבת

  • כ"א סיון התשע"ט

שאלה

האם יש באמת חובה לאכול חמין בשבת ? בעלי מחייב אותי לאכול בגלל שכתוב בגמרה שמי שלא אוכל חמין הוא כופר אני מכינה חמין אבל אני לא ממש אוכלת מימנו והיה לנו ויכוח על זה תודה לכם מראש

תשובה

שלום וברכה

אמנם מבואר בדברי רבותינו הראשונים שהנמנע מלאכול מאכל חם בשבת הרי הוא חשוד לצדוקי כי הצדוקים סבורים שאסור לאכול מאכלים חמים בשבת אבל ברור שאין לזה כל קשר למי שלא אוכלת חמין כי אינה אוהבת מאכל זה. אין כל חיוב לאכול חמין והשבת לעונג ניתנה ומה שלא אוהבים אין לאכול.