תפילה וברכות

על מה מברכים ברכת לבנה?

  • כ"א סיון התשע"ט

שאלה

שלום הרב.

רציתי לדעת על מה ולמה מברכים ברכת לבנה כל חודש?
כתוב בגמרא: הרואה לבנה בחידושה.
הרי ידוע שהלבנה היא "מחזיר אור" שבזוית מסויימת רואים אותה בצורות השונות במהלך החודש, אז מה חידוש בזה?
אם הברכה על החודש, אז למה זה קשור ללבנה?
בתורה כתוב "המאורות הגדולים..... המאור הקטן" משמע הירח הוא מאור כמו השמש רק יותר קטן,

בברכה.

תשובה

שלום וברכה,

הלבנה מחזירה את אור השמש, בלעדי אור זה, היה הלילה חשוך.

יש ללבנה מטרה: "ויאמר אלוהים: יהי מאורת ברקיע השמים להבדיל בין היום ובין הלילה, והיו לאותות ולמועדים ולימים ושנים" (בראשית א, יד).

בלעדי הלבנה היו לנו שנים, אך לא היו לנו 12 חודשים, ולא היה ניתן לספור את ראשית החודש וסופו.

חידוש זה יוצר סדר זמנים בחיינו, חידוש הזמן, עליו אנו מודים לה'.

בברכה,

דניאל בלס