אין בי את היכולת לסלוח

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לכבוד הרב שלום! בתפילת ק"ש על המיטה יש נוסח שאומר שאני סולח לכל אדם שפגע בי וכו` ואח"כ כתוב שאם אינך סולח באמת יש לדלג על קטע זה ולא להגיד אותו אם לא מתכוונים.. שאלתי היא: יש בחור שהייתי איתו בקשר חצי שנה, נפרדנו לפני כ3 חודשים כאשר נותרתי פגועה ממנו מאוד וקשה לי מאוד לסלוח לו, גם ביום כיפור כאשר הוא ביקש סליחה אמרתי לו שקשה לי לסלוח לו, איך אני יכול לרוקן את ליבי משנאה אליו שרק מזיקה לי. אני לא בקשר איתו ולא מדברת איתו כלל.. והאם בנוסח התפילה אני באמת צריכה לדלג על קטע זה האם שנאתי אליו יכולה להזיק לו או להשפיע על זיווגו העתידי

תשובה

שלום וברכה

יכולה את לדלג על נוסח זה בינתיים. אך צריכה את לנסות ולשכנע את עצמך, שטובה גדולה עשה עמך הקב"ה שניתק אותך ממנו לפני שנישאתם, כי הרי הוא לא בן זוגך, ואם היית תקרבת אליו יותר היית סובלת אח"כ הרבה יותר, וע"כ מה גדול הוא החסד שעשה עימך ה` שהפרידך ממנו, ואין הוא אשם בכך, כי מה` יצא הדבר, וזוהי האמת.

ולאט לאט תרד השנאה מעליו. ותתפללי שלא יזיק לו הקפדתך .

בברכה בנימין שמואלי