האם מותר לנעול נעליים שעשויות מעור חזיר?

  • כ"ג סיון התשע"ט

שאלה

שלום רב לכבוד הרבנים,
תודה על הפלטפורמה המכובדת והמושקעת..
קניתי נעליים מחו"ל, ולאחר מעשה התברר כי חלק מהנעל עשוי מעור חזיר, האם יש בעיה הלכתית להשתמש בנעליים?
גם אם מותר ע"פ ההלכה, האם יש עניין שלא ליהנות מזה, ולא להשתמש בנעליים?
אם ניתן, אשמח גם למקורות לתשובה..
תזכו למצוות

תשובה

שלום רב,

חזיר אסור רק באכילה ולא בהנאה, ולכן אין שום חשש לנעול נעליים אלו, וכיוצא בזה נשאל הגאון רבי מלכיאל צבי טננבוים זצ"ל בשו"ת דברי מלכיאל חלק ה' (סימן רסו) האם מותר ללבוש בתי ידיים (כפפות) מעור חזיר, והשיב - שאין בזה איסור שהרי חזיר מותר בהנאה.

בברכה,

הלל מאירס