תפילה וברכות

תפילה כשאין בית כנסת

  • כ"ג סיון התשע"ט

שאלה

היי הרב
אני גרה בישוב שאין בית כנסת.. לאחרונה התחזקנו קצת אני ובעלי. ואני רוצה לדעת מה בעלי יכול לעשות עם תפילה בשבת בלי בית כנסת ?
והאם מותר לי להזמין חברים דתיים או דוסים לשבת גם אם אין בית כנסת ?
אני מארגנת להם שיהיה הכל כשר..
אשמח לתשובה
תודה הרב
סתיו

תשובה

שלום וברכה

אשריכם ואשרי חלקכם שזכיתם להתחזק והשם יעזור שההתחזקות שלכם תשפיע על כל הישוב לטובה ותזכו להקים בית כנסת בישוב בקרוב.

כרגע שאין בית כנסת אפשר לתהפלל בסלון בבית ואם יש עוד חברים בישוב שרוצים להתפלל ראוי להתאסף כולם במקום אחד ולהתפלל יחד אף שאין מניין ואין כל ספק שהתפילות שלכם יעלו מעלה מעלה ויבקעו רקיעים.

בוודאי שתוכלי להזמין אורחים לשבת אף שאין בית כנסת ואם תזכו למניין מתפללים הרי שתוכלי להתפלל בצבירו בבית אף שאין בית כנסת.

השם יתן לכם כוח לעלות עוד מעלה מעלה ביראת שמים ותזכו לישועות גדולות בכל מה שאתם צריכים.

בהצלחה,