חברה והשקפה

האם ניתן לומר שאלה שהחליטו ’לחזור בשאלה’ בשאלה איבדו בצעד שהם עשו את העולם הבא

  • כ"ז סיון התשע"ט

שאלה

שלום לכבוד הרב!

רציתי לשאול לגבי אותם צעירים וצעירות , שמסיבות כאלה ואחרות בחרו 'לחזור בשאלה'
האם ניתן לומר שלמעשה בצעד שהם עשו הם
איבדו את העולם הבא שלהם לחלוטין ?

האם ניתן לומר חלילה שאותם צעירים וצעירות 'שחזרו בשאלה' איבדו כל חלק ונחלה 'לעולם הבא'?

והאם זה משנה מה הסיבות שגרמו לאותם צעירים וצעירות לחזור בשאלה ? (שלפעמים זה מסיבות מוצדקות מאוד)

כפי שרש"י כתב על דור הפלגה , שהם למעשה איבדו ששם רש"י כתב על דור הפלגה , "שאין להם חלק לעולם הבא"

תודה רבה כבוד הרב
ויישר כח!!

תשובה

שלום וברכה

הלוואי וכולם יזכו לעולם הבא, גם אלו שפרקו עול המצוות ובעז"ה בוודאי כולם ישוב בתשובה שלימה.

מבואר בגמרא שמי שתוהה על הראשונות דהיינו שהוא מתחרט על כך שהוא שמר מצות בעבר, מפסיד את כל המצוות, על כן מי שפרק עול תורה מתוך גכפירה ומתחרט על כל השנים שבהם שמר מצוות מפסיד את כל מצותיו לגמרי או מי שעזהב את דרך התרוה ומנסה לשכנע חארים לעזוב את דרך השם גם הוא אל יזכה כנראה לעולם הבא כי הוא מחטיא את הרבים. אולם אדם שמתוך קושי לא הצליח להתגבר על יצרו ואינו שומר כרגע מצוות אולם האו יודע ומבין שהדרך הנכונה היא דביקות בתרוה ובמצוות, לא יפסיד את כל המעשים הטובים שעשה ובוודאי יזכה לעולם הבא לאחר שיזוכך מכל הזוהמה שדבקה בה.

בתפילה שכולנו נזכה להיות דבקים בה' - ואתם הדבקים בה' אלוקיכם חיים כולכם היום.