הכין ניתל למצוא חומר על צבעים ביהדות?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בשיעור אתמול של הרב זמיר בטלוויזיה הוא הזכיר של10 הספירות ביהדות יש צבע משלו. אשמח מאד אם אוכל לקבל אינפומציה איפה אוכל ללמוד על כך. בתודה מראש, פביאן שדה

תשובה

שלום

בספרי הקבלה זה מבואר בהרבה מאוד מקומות, ובפרט בספר תיקוני זוהר, אולם פירוט מלא לכל עשר הספירות והצבעים מצאתי בספר שושן סודות (אות רלז - גווני הספירות) וז"ל: גווני הספירות: הספירה הראשונה (כתר) נדמה אל האור המתעלם המפריד כל ראות. והשנית (חכמה) אל אור מקבל כל גוונין אין בו גוון מיוחד והוא כדמות תכלת אשר בו תכלית כל הצבעים ואין בו עין ידועה. והג` (בינה) אור ירוק ולזה קראו חז"ל קו ירוק.

והד` (חסד) אל אור הלבן. והה` (גבורה) אל אור האודם. והו` (תפארת) בלול מאודם ולובן. והז` (נצח) כח אדום נוטה ללבן. והח` (הוד) כח לבן נוטה לאדום. והט` (יסוד) בלול מלובן ואודם כלומר כלול מן הלבן הנוטה לאדום ומן אדום הנוטה ללבן. והעשירית (מלכות) כלול מכל גוונין. עד כאן. וכים יש כבר שמות פרטים לכל התמהילים שנמנו כאן. בהצלחה - מנשה ישראל ו